Tarihçemiz

Tarihçemiz

21.09.2021 2112

Dr. Nureddin ERK - Perihan ERK
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi


Okulumuz, yıllarca Amerika Birleşik Devletleri´nde mesleki yaşamını sürdüren Dr.Nureddin ERK adındaki bağışçımızın emekli olduktan sonra devlet arazisi üzerine iki bina inşa ettirmesiyle fiziksel yapısına kavuşmuştur.

Okulumuzun en heyecan verici yönlerinden biri Türkiye´nin en büyük ilçelerinden biri olan ATAŞEHİR´in ilk  Endüstri Meslek Lisesi olmasıdır. Okulumuz konum itibariyle, E-5 ve TEM otoyollarının kesiştiği bir noktada, Ataşehir ve Barbaros Mahallesi arasında kalan henüz tam olarak yapılaşmamış bir bölgede bulunmaktadır.

22.08.2003 tarihinde iki ayrı bina içerisinde bulunan 20 Derslik, 1 Çok Amaçlı Salon, 12 İdari Oda, 12 Atölye ve Laboratuar Salonu´nu içeren fiziksel yapısı ve bir kurucu müdür, iki geçici görevli öğretmen ile faaliyete geçmiştir.

2003-2004 eğitim - öğretim yılında ilk kez Elektrik, Elektronik ve Bilgisayar Donanım bölümlerine 240 öğrencinin kaydı yapılmış ve dokuz kadrolu, dört geçici görevli, üç ücretli öğretmen, iki geçici görevli yardımcı hizmetli ve bir ücretli memurun personel kadrosuna eklenmesi suretiyle eğitim öğretime başlanmıştır.

Okulumuzu yaptıran ve adını veren bağışçımızın okulumuza katkıları devam etmiş ve 2006 yılında yapımına başlanan ek bina 3 ay gibi kısa bir sürede bitirilerek 2006 - 2007 eğitim öğretim yılında kullanıma açılmıştır.

Bağışçımız Dr. Nureddin ERK 2007 yılında vefat etmiştir. Tüm birikimini eğitime harcayan bu değerli bilim insanını şükran ve minnetle anıyoruz.

MEGEP´in devreye girmesi ile birlikte liselerin 4 yıllık sisteme geçişi ile birlikte okulumuz bünyesindeki elektrik ve elektronik bölümleri birleşmiş bu birleşme sonucunda okulumuz Elektrik - Elektronik Eğitimi Alanı ve Bilişim Teknolojileri alanında eğitim vermeye devam etmiştir.