TÜBİTAK 4007 ÇALIŞMALARIMIZ

TÜBİTAK 4007 ÇALIŞMALARIMIZ

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen TÜBİTAK 4007 çalışmalarına Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Burak TOLUN rehberliğinde, meslek öğretmenlerimiz,hazırladıkları atölye çalışmaları ile katılacaklar.2021 yılının Ekim ayında gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalarda ,öğretmenlerimiz açacakları standlarda projelerini sergileyecekler.

19.01.2021 621

Ataşehir Bilim Şenliği, 4007 Destekleme amaçlarına uygun olarak çocukların, gençlerin, dezavantajlı grupların ve halkın bilim ve Teknoloji ile buluşmasını sağlama, bilim ve teknolojiyi anlaşılır kılma, bilimin canlı, heyecanlı ve merak uyandıran dünyasında bilimsel düşünme ve davranışı sağlama, üretken bir toplum oluşturulmasına katkıda bulanacaktır. Ayrıca anlamanın ve bilmenin mutluluğunda temel bilimleri öğrenmeye teşvik etme, teknolojiyi dost kılma ve doğru kullanma alışkanlığı yaratma, bilim okur-yazarlığıyla bilimin her yerde hayat boyu sürdürülmesi gibi ihtiyaçları karşılama, bilime yönelik ilgiyi artırmak ve kariyer bilincini oluşturmak amaçlanmıştır.

  "Ataşehir 7'den 70'e Bilimle Buluşuyor" temalı Ataşehir Bilim Şenliğinin yaratacağı etkiler arasında katılımcılarda bilimsel farkındalığın artması, yeni bilgi ve bilimsel deneyimlere teşvik edilmesi ve bilimsel eğitimi destekleyici ve geliştirici olması beklenmektedir. Projemiz ile hedef kitlenin bilim ve teknoloji konularında çalışmaları hatta bu alanda kariyer yapma düşüncesine teşvik edilmesi üniversitedeki bilim insanları ile etkileşim kurulması beklenmektedir.